Narcisme een voorspelling gekregen dat haar zoon zou

Narcisme kwam voor het eerst in de Griekse mythologie voor. Narcissus de zoon van Kephissos (riviergod) en de nimf Liriope (halgodin).Narcissus was een knappe jonge man die voor de jacht leefde. Vele jonge dames werden verliefd op de jonge man. Maar hij moest niets weten ervan jacht was het enigste waarvoor hij leefde.

Dus hij wees iedereen af. Zijn moeder had van een ziener een voorspelling gekregen dat haar zoon zou blijven leven zolang hij niet wist hoe hij eruit zag. Op een dag ging hij jagen in de bergen. De nimf Echo zag hem en vond hem zo mooi dat ze onmiddelijk verliefd werd op hem. Maar omdat zij gestraft werd mag ze zelf het woord niet nemen maar mag ze alleen maar anderen napraten en wachtte ze af tot hij zou praten. Op een dag hoorde Narcissus iets in zijn buurt en vroeg of iemand er was en zij antwoordde.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

Zo bleven ze communiceren en hij vroeg haar om zich te vertonen wat ze ook deed. Maar wanneer hij haar zag schreeuwde hij dat ze van hem moest weg blijven. Het was niet de eerste keer dat hij een meisje afwees maar deze keer voelde hij zich niet goed daardoor. Zo was er op een dag een maagd meisje dat hem probeerde te verleiden maar hij wees af.

En vroeg ze in een gebed aan de goden om hem eens te laten voelen hoe het was om op iemand verliefd te zijn die je geen liefde heeft voor jou. Volgens sommige bronnen was het een wraakgodin, volgens anderen was het Aphrodite zelf die haar gebed beantwoordde en haar wens in vervulling deed gaan. Zo kwam op een dag de jongeman aan de heilige vijver, die kristalhelder was. Uitgeput van het jagen ging hij bij de vijver rusten en wat van het water drinken. Toen hij voorover boog zag hij zijn weerspiegeling dacht hij dat dit het beeld van een mooie geest in het water was. Hij bleef dus kijk naar het verschijnsel en werd zo verliefd op zichzelf.

Hij probeerde het beeld te kussen en te omhelzen.Hij wou niet meer weg van het water hij dacht zelfs niet meer aan eten of drinken. Hij probeerde tegen het beeld te praten maar het antwoordde niet dus huilde hij maar zijn tranen verstoorden het beeld. Dus schreeuwde hij en vroeg het beeld of het wilde stoppen hem te verlaten. Met de tijd verloor hij zijn kleur en zijn levenskrachten en huilde en schreeuwde.

Hij stierf dus bij de vijver. Hij werd zo bestraft voor het feit dat hij niet in staat was tot liefde voor een ander.